KASSK 2015 - co dalej z cyfrową szkołą?

Przed nami XI edycja Konferencji Administratorów Szkolnych Sieci Komputerowych KASSK 2015. Wydarzenie to przeznaczone jest dla nauczycieli i pracowników instytucji oświatowych, którzy są zainteresowani  nowoczesną edukacją oraz pragną poszukiwać nowych i skutecznych metod kształcenia. KASSK odbędzie się 10-12 kwietnia w Nowym Tomyślu.

Organizatorem konferenci jest Gimnazjum im. Feliksa Szołdrskiego w Nowym Tomyślu, które znajduje się w gronie 30 najbardziej innowacyjnych szkół na świecie! Co tym razem przygotowali do uczestników? "Przygotowujemy propozycje wykładów i warsztatów dla wszystkich nauczycieli. Specjalną ofertę mamy dla liderów TIK, dyrektorów szkół i przedstawicieli samorządów lokalnych. Główny nacisk położymy na szerokie wykorzystanie nowoczesnej technologii na wszystkich przedmiotach i etapach kształcenia. Chcemy również zwrócić uwagę na olbrzymią rolę informatyki w szkole i mówić silnym głosem o przywróceniu jej należnej rangi. Zapraszamy znakomitych prelegentów. Na pytania uczestników czekać będą wybitni specjaliści, którzy rozwiążą każdy problem. Jesteśmy przekonani, że proponowana tematyka konferencji, w której chcemy zwrócić uwagę na ogromne znaczenie technologii informacyjnej i jej wpływ już nie tylko na proces dydaktyczno-wychowawczy, ale i nowoczesne oblicze współczesnej szkoły, znajdzie szerokie grono odbiorców".

Zapisy na KASSK oraz program konferencji znajdą Państwo na stronie internetowej www.kassk.pl. Ilość miejsc ograniczona!