„Technologie mobilne w praktyce szkolnej" - edycja 2

Serdecznie zapraszamy na drugą edycję konferencji z cyklu:

„Technologie mobilne w praktyce szkolnej”

9 marca 2017 roku, o godzinie 9:00

XIV Liceum Ogólnokształcące im. Kazimierza Wielkiego w Poznaniu

Os. Piastowskie 106, 61-164 Poznań

Tel: +61 877 36 32

"Od 1 września 2014 roku zdecydowaliśmy się na wprowadzenie do praktyki szkolnej iPada, najbardziej mobilnego i niezawodnego urządzenia – jako asystenta ucznia, wspomagającego jego edukację. Nasza praca ma charakter przemyślnego programu realizowanego jako innowacja pedagogiczna, zarejestrowana w Kuratorium Oświaty w Poznaniu pod nazwą TECHNOLOGIE MOBILNE W NAUCZANIU W XIV LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM IM. KAZMIERZA WIELKIEGO W POZNANIU.

Po 2 latach pracy z iPadem chcielibyśmy podzielić się naszymi doświadczeniami w praktycznym wykorzystywaniu technologii mobilnej w nauczaniu. Konferencje zaplanowaliśmy dla nauczycieli przede wszystkim gimnazjów z akcentem na edukację ponadgimnazjalną. Zatem nasza konferencja ma przede wszystkim charakter praktycznych warsztatów. W trakcie warsztatów uczniowie będą realizować prace podobne do tworzonych przez uczniów i nauczycieli w międzynarodowym programie ERASMUS +, we współpracy ze szkołami z Turcji, Włoch i Rumunii.

Proponujemy przede wszystkim warsztaty poprowadzone przez nauczycieli naszego Liceum. Na warsztaty można przywieźć swego iPada, można też wypożyczyć go na miejscu. Jednym z elementów warsztatów będzie programowanie zapowiadane w zmieniającej się podstawie programowej w różnych typach szkół.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!"

Leszek Bernaczyk - Dyrektor XIV LO

Zapisy na Konferencje odbywają się wyłącznie drogą elektroniczną, poprzez formularz rejestracyjny. Liczba miejsc ograniczona.

Program konferencji Technologie mobilne w praktyce szkolnej

„Technologie mobilne w praktyce szkolnej\

Plan warsztatów i gry miejskiej konferencji Technologie mobilne w praktyce szkolnej

„Technologie mobilne w praktyce szkolnej\